Stappenplan; hulp bij hulpmiddelen
Hulpmiddelen, bijna iedereen komt er mee in aanraking: bij cliënten die je bezoekt als wijkverpleegkundige, bij vrienden of familieleden waar je als mantelzorger betrokken bent, of misschien maak je er zelf wel gebruik van. Maar hoe weet je nu wanneer een hulpmiddel een oplossing kan bieden? En hoe kom je er achter wat voor hulpmiddel er dan nodig is?

Wat zijn hulpmiddelen
Het onderscheid tussen hulpmiddelen, handige producten en comfortproducten is aan het vervagen. Denk aan potopeners, e-bikes en mobiele telefoons voor senioren. Een grote groep hulpmiddelen wordt tegenwoordig zo ontworpen dat ze voor een breder publiek interessant zijn: het worden comfortproducten. Voor het gemak noemen we al dit soort producten hier hulpmiddelen. Hulpmiddelen spelen een belangrijke rol bij het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren van ouderen en mensen met beperkingen. Ook helpen hulpmiddelen mensen zo veel mogelijk blijven deelnemen aan de maatschappij. Denk aan scootmobielentrapliften en rolstoelen.

Het is bij hulpmiddelen vaak vooral een kwestie van goed kijken en nadenken. De vraag is: welk probleem moet het hulpmiddel oplossen en doet het dat ook onder verschillende omstandigheden, of is er meer nodig?
Klik hier voor het  stappenplan het  helpt je in 6 stappen op weg

Bron: hulpmiddelenwijzer.nl