Vakbonden zorg en welzijn werken in de zorg
Als je aan het werk bent in de zorg is het handig om een steuntje in de rug te hebben. Door de bezuinigingen van het kabinet of door reorganisaties en fusies kunnen jouw arbeidsomstandigheden ineens veranderen. Als je dan lid bent van een vakbond sta je er sterker voor. Door juridische steun kan de vakbond jou bijstaan in deze moeilijke tijden. Hieronder een selectie van vakbonden in de zorg en welzijn.

Word lid van de FNV, samen staan we sterk
Het kabinet bezuinigt miljarden op de zorg. Deze bezuinigingen kosten tienduizenden zorgmedewerkers hun baan en honderdduizenden kwetsbare mensen hun zorg. Dat mogen we niet laten gebeuren! Op dit moment sluiten steeds meer collega’s uit de zorg zich bij de FNV aan. Dat is heel belangrijk, want samen staan we sterker. Door samen op te trekken hebben we al een deel van de bezuinigingen weten terug te draaien, maar we zijn er nog niet. 

We onderhandelen over cao’s, maar ook met het kabinet over de bezuinigingen. Hoe meer leden we hebben, hoe meer we kunnen bereiken. We hebben jou daarom hard nodig! Nu is het moment om je aan te sluiten. Meer informatie over de FNV voor zorg